marcus sjöström | den där marcus

They got their eyes on Tim’s gold chain

En kär kollega går i pension den här veckan. Igår tackade vi av honom. En av hans dagliga uppgifter var att sköta om backuper av våra servrar så varje morgon tog han ett varv genom lokalen med backup-band i händerna. Inför avtackningen skojade vi om att han borde få ett guldbackup-band när han slutar. En sån där kul idé som sällan realiseras. Men den här gången gjorde den faktiskt det. Jag har slipat, sprayat, limmat och lackat. Och så här blev det:

27 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Retrospelsmässan på lördag!

På lördag är det dags för Retrospelsmässan i Göteborg för tredje året på rad. Massa kul att kolla på och spela på. Massa roligt folk. Välarrangerat som f*n. Retrospelsmässan gör dig rik, smal och lycklig. Retrospelsmässan uppfyller alla dina drömmar. Retrospelsmässan är det bästa som hänt någon någonstans någonsin.

Ok… Jag känner att jag kanske tog i lite för mycket där på slutet, men jag är väldigt pepp. Och det borde du också vara. Retrospelsmässan nu på lördag – jag kommer vara där. Kom du också.

Du hittar mer info här: http://retrospelsmassan.se/

Och här är ett dussin bilder från förra årets mässa (tagna av undertecknad):

25 april 2012 | Comments (1) | Permalink

Hittat på datorn: Banana Snuff

Fick en banan av en kollega. En glad banan. Jag dödade den. Kallt och likgiltigt. Och dokumenterade allt.
En kort bildserie från våren 2009.

24 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Iron Sky: Mina intryck

Idag har jag kollat på Iron Sky. Har du? Inte? Varför inte det? Om svaret är något annat än har nyss sett den / ska strax se den så gör du fel. Faktiskt. Jättefånig, men också jättekul. Den är gjord av nördar – många referenser, många små smarta detaljer – så är du som jag nördig lagd kommer du som jag bli glad. Motsvarar förväntningar, men överraskar samtidigt. Roligaste jag sett på länge. Gå och se. Nu. NU!

21 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Battleship: Mina intryck

Har precis sett Battleship och tänkte försöka sammanfatta mina intryck. Det är så lätt hänt att man fokuserar på det negativa så jag väljer istället att enbart lyfta fram det som var bra med filmen. Here we go:

- Det var kul när han den där forskaren sa ”Who talks like that?!”

20 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Smackers modeblogg 2012-04-20

I alla fall, så jag ba kollade på min väska i morse och ba ”Guuuuuu, va den ser ut! Folk tror typ att ja är fatti!” så jag ba ”Ok! Ny väska!” så jag drog till typ Åhléns City och jag vet, ni ba ”Hallå?”, men alltså dom har faktiskt snygga grejer oxå så i alla fall så drog jag dit och så ba ”Den är ful. Den är ful. Den är ful. Den är skitful.” men sen ba ”Guuuuuuuu, va fin!”, fast det var inte typ världens snyggaste väska jag någonsin sett utan mer typ ”Det där är jag, fast en väska” fast inte riktigt så heller utan mer ”Nice” ni vet så jag köpte den och så ba ”Guuuuuu, ja måste visa min väska för alla mina sötizar” så här är den!

Puss och shudeluuuuu!

20 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Foten i kläm? Jajemensan!

Jag är uttråkad. Istället för att göra något vettigt gjorde jag den här bilden. En variation på ett gammalt klassiskt tema.

Foten i kläm? Jajemensan!

17 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Texts From Dog

Eftersom jag skrattat åt den här tumblr-bloggen till och från under dagen och kvällen så känner jag mig nödd och tvungen att sprida den vidare. Dumt och smart på samma gång. Sånt tycker vi om. Tyvärr ingen aning om vem som ligger bakom.

http://textsfromdog.tumblr.com/

WHY CAN'T YOU JUST BE HAPPY FOR ME?

13 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Minnet av en fot i skrevet

Hittade en gammal bild på datorn häromdagen. En bild jag snickrat ihop, inspirerad av Jan Stenmark, en sommardag för snart 10 år sedan. Såg ett foto, fick en idé och genomförde den. Inget egentligt syfte annat än för mitt eget nöjes skull. Osäker på om jag ens visade upp den för någon annan.

Ungefär fem år senare satt jag och en vän (Hej Fredde!) och pratade över en öl eller tre och kom in på något vi pratat om flera gånger tidigare. Fan, vad kul det skulle vara att ha en sajt ihop där vi kunde lägga upp fåniga, roliga grejer – bilder, filmer, whatever – som man snickrat ihop till en följd av ett ögonblicks inspiration. Samla sånt man skapat utan sammanhang och ge dem ett slags sammanhang. Enda gemensamma var att sakerna skulle bjuda på ett leende eller ännu hellre ett skratt. Vi gav sammanhanget ett namn; En fot i skrevet. Minns inte varför längre, men jag minns att jag åtminstone då tyckte att det var väldigt roligt och passande.

Ett tag senare så tog min vän tag i saken och skapade en blogg och bjöd in mig. Jag la upp en bild som jag mindes att jag gjort flera år tidigare, en bild som på grund av sammanhanget kändes klockren att inleda med. Efter det så… Jag vet faktiskt inte vad som hände. Ingen av oss lade upp något mer. Idén tillsammans med sammanhanget den gett upphov till glömdes bort. Tills häromdagen då jag hittade bilden och sedermera sajten. Och log.

http://fotiskrevet.blogspot.se

Fot i skrevet

13 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Game & Watch-skal till iPhone

Jag har ingen iPhone. Kommer kanske aldrig skaffa en. Men nu har jag ett skal till en.

Om det är någonting som väcker barnet i mig är det Game & Watch-spel. Minns du dem? Jag gör det. Intensivt. För ett antal år sedan, snart tio för att vara exakt, började jag köpa på mig de gamla handhållna spelen på olika auktionssidor. Snart nöjde jag mig inte med spelen utan skaffade mig klistermärken, nyckelringar och annat kopplat till spelen. Från början var det viktigt att allt var licenserat och allra helst från tiden då det begav sig. Sen slutade jag bry mig om sånt. Prylarna gav mig ju ett leende oavsett. Nu var det länge sedan jag byggde på den samlingen, men för någon vecka sedan såg jag det här. Och kunde inte motstå. Så nu har jag ett iPhone-skal.

11 april 2012 | Comments (0) | Permalink