marcus sjöström | den där marcus

Berlin, dag 3

Vaknar pigg. Och hungrig. Frukost och en minipromenad runt hotellet. Bara för att. Alla klara? Då drar vi. Målet för förmiddagen är Computerspiele Museum. Fast först en promenad och en kaffe. Karl Marx överallt. Där borta är det. Pong. Donkey Kong. Pac-Man med enorm joystick. Snyggt ställe. I särklass roligast: Pain Station. Pong med fysiska straff. Hetta, stötar och rapp på handen. Och sen souvernirer. En tisha. Två böcker. Någon slags USB-sticka med spel och grejer. Lite mer promenad i Östberlin. Shoppar en Street Art-bok. Äter pizza och pasta. Största chokladbutiken jag någonsin sett. Nice. Very nice. Checkpoint Charlie. Oändligt med turister. Muren. Historia. Sen det läskigaste jag gjort typ någonsin. Vajerförankrad ballong som tar oss upp 150 meter i luften. Fantastisk utsikt. Fantastiskt obehagligt. Jag tror jag ska dö. Alla andra ler, skrattar och älskar det. Behöver en öl. Och en stol. Börjar bli middagsdags. Går till Sony Center. Framtiden. Idag blir det tysk mat för första gången under resan. Surkål, knödel, fläsk och korvar. Och öl. Mättast. Passerar en Donkin’ Donuts på väg därifrån. Kanske får plats med en efterrätt också? Jepp. Tillbaka mot hotellet. En sista öl. Lång dag. Grym dag. Riktigt grym. En dag kvar nu.

24 juli 2012 | Comments (0) | Permalink

Leave a Reply