marcus sjöström | den där marcus

Berlin, dag 4

Sover dåligt, vaknar tidigt. Eller, nåja, före nio i alla fall. Rejäl hotellfrukost igen. En öl i solen på det. Hett, hett, hett. Berlin brinner idag. Sista dagen. Vad göra? Promenad mot Reichstag. Minnesmonumnet för judarna. Mäktigt. Och där är riksdagen. Området framför jättestort och spöklikt tomt. Bortsett från alla turister med kameror (Hej!). Vi delar upp oss. A & A mot Dalimuséet, jag och L mot fler monument. Långpromenad. Mycket att titta på. Kontraster. Grym stad. Centralstationen. Stor. Snygg. Bagel och munk från Dunkin’ Donuts får bli lunchen. Stor uteservering nere vid vattnet. Stekande sol, solstolar och solslöa människor. Sjukt skönt. Lite fönstershopping på väg tillbaka mot Checkpoint Charlie. Måste tillbaka och köpa den där street art-boken som jag inte köpte igår. Passerar förbi Currywurst-muséet. Ska vi in? Nja, kö och lite tid kvar. Får bli ett besök i restaurangen i alla fall. Liten pappmugg med korv, stark ketshup och en massa curry. Snart vid hotellet igen. En döner-kebap först. Måste ju. Gigantisk, god och billig. Bra skit. Dags att bege sig hemåt igen. På riktigt. Planerar att äta middag på flygplatsen. Checkar in. Konstaterar att matutbudet utgörs av ett par olika baguettmackor. Nåja. Får sällskap på planet av en något ouppfostrad man i femtioårsåldern som varit i Grekland. Berättar att han fått byta flyg tre gånger för att ta sig hem. Pratar om resor med ”polare”. Gissar att han är frånskild. Och lite berusad. Snabbt tillbaka i Stockholm. Ett krånglande bagageband och en timmes väntan på väskorna får avsluta resan.

Med mig hem från Berlin fick jag en ilsket rödbränd nacke, mängder med bilder, lite souvernirer och minnen för livet. Tack Berlin och tack bästa resesällskapet. Vi lär synas snart igen.

25 juli 2012 | Comments (0) | Permalink

Leave a Reply