marcus sjöström | den där marcus

16 rader, 2012-07-31

Vem är snart 40 och leker rappare på nätet? Just det. Marcus.

När jag gick i gymnasiet brukade jag och min kompis Tobbe sitta och skriva rim. Vi skrev massor. Vissa saker var nog till och med rätt bra. Men av någon anledning så övade vi aldrig på att rappa så texterna blev aldrig låtar. Och vi blev aldrig rappare utan mer någon slags psuedopoeter.

Ibland när jag är ute och går och lyssnar på musik så händer det att jag börjar försöka formulera egna rim till musiken. Bara som en kul grej. En slags kreativ övning.

Senaste tiden har jag av någon anledning fått allt starkare lust att försöka mig på att göra lite egna låtar. Ta upp tråden där jag tappade den för sisådär 20 år sedan. Bara som en kul grej. En slags kreativ övning.

Inom hiphop-musiken finns det en term man hör ganska ofta: ”16 bars”. Fritt översatt blir det 16 rader. Idag skapade jag ett nytt litet projekt till mig själv. Sno eller göra ett beat, skriva ihop 16 rader och sen spela in det. Jag har inget jag vill säga. Jag är dålig på att rappa. Resultatet blir således mer pinsamt än bra. Men det bjuder jag på. För det är väldigt roligt.

Med allt det sagt kommer här mina första 16 rader. Musiken i bakgrunden är en av mina favoriter. Artisten heter egentligen Michel Gonet och låten heter Flower Dance, men det är Thomas Rusiak som gjort slingan känd via sina låtar Suckers och Suckers Pt II.

Lyssna:

Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!

(Och så finns den här för nedladdning: 16 rader (2012-07-31))

31 juli 2012 | Comments (0) | Permalink

Leave a Reply