marcus sjöström | den där marcus

Minnet av en fot i skrevet

Hittade en gammal bild på datorn häromdagen. En bild jag snickrat ihop, inspirerad av Jan Stenmark, en sommardag för snart 10 år sedan. Såg ett foto, fick en idé och genomförde den. Inget egentligt syfte annat än för mitt eget nöjes skull. Osäker på om jag ens visade upp den för någon annan.

Ungefär fem år senare satt jag och en vän (Hej Fredde!) och pratade över en öl eller tre och kom in på något vi pratat om flera gånger tidigare. Fan, vad kul det skulle vara att ha en sajt ihop där vi kunde lägga upp fåniga, roliga grejer – bilder, filmer, whatever – som man snickrat ihop till en följd av ett ögonblicks inspiration. Samla sånt man skapat utan sammanhang och ge dem ett slags sammanhang. Enda gemensamma var att sakerna skulle bjuda på ett leende eller ännu hellre ett skratt. Vi gav sammanhanget ett namn; En fot i skrevet. Minns inte varför längre, men jag minns att jag åtminstone då tyckte att det var väldigt roligt och passande.

Ett tag senare så tog min vän tag i saken och skapade en blogg och bjöd in mig. Jag la upp en bild som jag mindes att jag gjort flera år tidigare, en bild som på grund av sammanhanget kändes klockren att inleda med. Efter det så… Jag vet faktiskt inte vad som hände. Ingen av oss lade upp något mer. Idén tillsammans med sammanhanget den gett upphov till glömdes bort. Tills häromdagen då jag hittade bilden och sedermera sajten. Och log.

http://fotiskrevet.blogspot.se

Fot i skrevet

13 april 2012 | Comments (0) | Permalink

Leave a Reply